Novi Sad
02.08.2010.
06:43
Četvorogodišnji N.Z. zadobio je lakše povrede kolena i lakta kada je pre dva dana vozeći dečiji bicikl upao u rupu koja se već 20 godina nalazi na trotoaru na Bulevaru despota Stefana, piše ''Dnevnik''.
  • Lehel

    03.08.2010 13:18
    niko se nije setio
    da bi se mogao dovući naći neki šut i zemlja pa da se zatrpa ta glupa rupa kako-tako, barem da ne bude ovoliko opasno...
  • Vaskez NS

    03.08.2010 13:08
    @Rebarbara
    FT1P !
    Zaboravili ste i dozvolu za izvođenje radova od gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.
    S obzirom starost rupe ona možda po automatizmu dobija status zaštićenog "spomenika kulture".
  • 03.08.2010 11:36
    Bice da je to maticna rupa iz koje je pre 20 godina izmilela sva ova gamad koja se od tada smenjuje na vlasti. Imajte razumevanja, emotivno su vezani za nju.
  • Rebarbara

    03.08.2010 04:26
    Nastanak rupe
    Rupa je nastala u periodu izrade betonskih kugli i metalnih stubića, pa nije bilo dovoljno para da se raspiše "tender za rupu".
    Potreban je elaborat, izvod iz zemljišnih knjiga, arhitektonski plan, urbanistička komisija koja donosi obezbeđenje UTU uslova, zatim se raspisuje konkurs za izvođača radova, potom izlazi inspekcija rupe koja će pregledati tehniču dokumentaciju i ateste svakog materijala ponaosob te, odrediti najbolju mešavinu za zatvaranje rupe. Kada prođe rok od 15 dana žalbe...
  • Lalo

    02.08.2010 19:53
    Ne zatrpavajte tu rupu, ipak su generacije i generacije limanaca odrastale uz tu rupu i upadale u istu... ovoga nije bilo ni u nadrealistima.
  • Lela

    02.08.2010 15:56
    rupa u Puskinovoj
    U Puskinovoj ulici, na Grbavici, preko puta osnovne skole na trotoaru su propale behaton ploce i zjapi rupcaga precnika vise od pola metra i isto toliko duboka. I tako je vec oko pola godine. Iscekujemo nesrecu iz dana u dan, pa da dodju konacno da poprave trotoar.
  • 02.08.2010 14:20
    @savesni gradjanin, ako je znao da ta rupa postoji 20 godina, zasto nije ranije obavestio nadlezne o ostecenom trotoaru, no necemo o tome, nego sta rade novosadski komunalci, a da li i ovakve gradske prepreke podpdaju pod nadleznost policijske inspekije, po svemu sudeci morale bi da kazne odgovorne za odrzavanje totoara i kolovoza u Novom Sadu, jer grad je postao izuzetno opasan kako za pesake tako i motorna vozila..u gradu na putevima same rupe do rupe, pravi se uvek slalomi prilikom voznje
  • sinisha

    02.08.2010 11:59
    javite mi ...
    Molim sve revnosne gradjane Novog Sada da mi jave gde se nalazi ta famozna rupa starosti 20 godina !!!
    Lično ću otići da je zatrpam kako se ne bi još neko od mojih sugradjana povredio !!!
    Kako vas nije sramota da napišete da rupa postoji 20 godina ? Ako već znate za nju, pa sami ste trebali da je se rešite, pokažite malo inicijative kao savesni gradjani !!!
  • Vaskez NS

    02.08.2010 11:06
    Pitanje
    A šta je dete tražilo na biciklu pa još na trotoaru kada ima ceo centar da "trčka i istražuje" - plus, u centru su bicikli (i biciklisti) iskorenjeni a nema ni rupa koje mogu da mu zaprete.

    I molim "Savesnog Gradjanina" da ne koristi decu kao opravdanje za tako teško delo protiv bezbednosti pešaka kao što je vožnja bicikla po trotoaru. Danas trotoar, sutra pešačka zona u centru i nesreća je već na pomolu.
  • 20 година?

    02.08.2010 09:07
    Још мало па сребрни јубилеј...
  • Savesni gradjanin

    02.08.2010 08:35
    Rupa na trotoaru u Despota Stefana
    Verovatno u istu rupu je biciklom upala moja supruga i pala sa cetvorogodisnjim cerkom koja je sedela u decijem sedistu. Tom prilikom je lakse povredila ledja, cerka koja je imala kacigu je bila nepovredjena (osim sto se uplasila).
    Na tom trotoaru postoje bar dve kriticne rupe (kad se krene od skole Z. Zrenjanin ka Limanu IV). Ja sam ih primetio jos pre tri godine, a verovatno su jos starije. Narocito su nezgodne kada padne mrak, jer stabla prave senku bas na tim delovima.
    Ako neko postavi pitanje zasto vozimo po trotoaru, evo odgovora: Trotoar koristimo za vozenje bicikla kada god vozimo decu (skoro svaki dan), jer ne postoji biciklisticka staza koja povezuje Liman IV i zapadnu stranu Stranda.
  • juliet's muffin

    02.08.2010 08:15
    e stvarno
    Glupavo dete! Trebalo je da zna, kad je rupa tu već vascelih 20 godina! Garant sad da je zakopavaju ili obezbeđuju, ljudi treba da znaju da je tu rupa, pa ko upadne, njegov problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna